Гинекомастия в Турция (намаляне на гърди при мъже)


За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
Гинекомастия (увеличение на млечната жлеза)

Гинекомастия (увеличение на млечната жлеза)

Гинекомастията се определя като нарастване на млечните жлези в мъжкия пол. Tерминът гинекомастия произлиза от гръцките gynec (женски) и mastos (гърди). Тя е често срещано клинично състояние и може да се прояви във всяка възраст. В преобладаващата част от случаите е доброкачествено състояние.

Гинекомастия се нарича прекомерното развитие на гърдите при мъже, което може да включва натрупване на мастна тъкан и/или преразвитие на жлезата. В голяма част от случаите причината е наличен метаболитен дисбаланс, но състоянито може да бъде причинено и от хормонални проблеми (напр. намаляването на производството на тестостерон) или като страничен ефект от лечение с естрогени и/или прием на стероиди.

Състоянието често се характеризира с генетична предиспозиция. Гинекомастията може да се развие във всяка една възраст и обикновено причинява физически и психически дискомфорт.

Гинекомастията може да засяга едната или двете гърди. Проблемът се състои в увеличаването на млечната жлеза при мъжете, като причините за това са различни за различните групи пациенти.

Характерна е появата на повишена чувствителност при допир на гръдните зърна, дори болка, а понякога и втвърдяване на жлезата на мъжката гърда. Млечната жлеза е недоразвита преди пубертета.

За развитието й оказват влияние много хормони – главно пролактинът и естрогенът, хормонът на растежа, кортизолът, инсулинът, тироксинът. Всяко ендокринно разстройство може да предизвика развитие на гинекомастия.

Гинекомастията може да се появи в естествени условия през определени периоди от живота на мъжа, както и при патологични случаи.

Гинекомастията може да засяга едната или двете гърди. Проблемът се състои в увеличаването на млечната жлеза при мъжете, като причините за това са различни за различните групи пациенти.

Характерна е появата на повишена чувствителност при допир на гръдните зърна, дори болка, а понякога и втвърдяване на жлезата на мъжката гърда. Млечната жлеза е недоразвита преди пубертета. За развитието й оказват влияние много хормони – главно пролактинът и естрогенът, хормонът на растежа, кортизолът, инсулинът, тироксинът. Всяко ендокринно разстройство може да предизвика развитие на гинекомастия. Гинекомастията може да се появи в естествени условия през определени периоди от живота на мъжа, както и при патологични случаи.

При младежите, увеличеният размер на гърдите, се обуславя най-вече от доброкачествено уголемяване на млечната жлеза, докато при възрастните и най-вече при пълните пациенти, това се дължи на натрупването на мастна тъкан под кожата. Може да се появи постепенно при новородени, юноши и възрастни като остър едностранен или двустранен оток на млечната жлеза.

Изпратете своето запитване


  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message


   


  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359885820022

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.