Пулмология. Лечение на бели дробове и дихателна система в Турция

Медицински услуги на пациенти с дихателни затруднения и заболявания, както и пълен набор от диагностични изследвания за пациенти от всички възрасти.

За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
pulmoloiya v turciya

Лабораторни тестове за оценка на белодробната функция

Клиничната диагностика се допълва от лаборатории за оценка на белодробната функция, които са оборудвани за предприемане на широк кръг от тестове при пациенти от всички възрасти, включително и спирометрия, измервания на белодробни обеми, съпротивление на дихателните пътища, дифузионен капацитет и кръвно-газов анализ. Изследване при продължително физическо натоварване се използва за оценка на пациенти с диспнея (недостиг на въздух).

Бронхопровокационните тестове за диагностика и лечение на астма се прилагат  широко и са разработени специални техники с цел да ги направят достъпни за малки деца. Специална лаборатория извършва сложни тестове на белодробната функция при бебета.


Лечение на ХОББ в Турция

Какво е хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ)?
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е хронично възпалително белодробно заболяване, което причинява възпрепятстван въздушен поток от белите дробове. Емфиземът и хроничният бронхит са двете най-често срещани състояния, които допринасят за ХОББ.
Хроничният бронхит е възпаление на лигавицата на бронхите. Характеризира се с ежедневна кашлица и отделяне на храчки.
Емфиземът е състояние, при което алвеолите се унищожават в резултат на увреждащо излагане на цигарен дим и други дразнещи газове и прахови частици. Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е предотвратима и лечима болест.
Обикновено болестта е прогресираща. Най-застрашени са пациенти над 40 годишна възраст, най-често пушачи или хора, изложени на битови или професионални рискови фактори.
Причината за поява на ХОББ е комбинацията от генетични фактори и фактори на околната среда, най-агресивния от които е – тютюнопушенето.

Лечение на белодробни заболявания в Турция

Белодробните заболявания са едни от най-често срещаните здравословни проблеми. Признаците, които могат да се проявят, включват: необичайна честота на дишане, кашлица, гръдна болка, синкаво оцветяване на кожа и лигавици (цианоза), висока температура, хрипове, асиметрично разширяване на гръдния кош, плеврално триене, крепитация и други.
Много хора приемат, че кашлицата или липсата на въздух е част от нормалното стареене, но това не е така. Признаци, които подсказват вероятността от развитие на белодробни заболявания, са:
Хронична кашлица – това е кашлица, която продължава повече от месец. Тя е важен ранен симптом, който показва, здравословен проблем, засягащ дихателната система.
Недостиг на въздух – не е нормално да се изпитва недостиг на въздух без физическо усилие или след тренировка. Разбира се, нормално е да има по-затруднено и учестено дишане, ако сте бързали до автобусната спирка, изкачвали сте се по стълби или сте тренирали. Но не е нормално да изпитвате задух, който не изчезва след конкретното физическо натоварване.
Храчки – секретът от дихателните пътища се произвежда като защитна реакция при инфекции или попадане на дразнещи вещества в дихателната система. Ако наличието на храчки продължава повече от месец, това може би означава развитие на белодробно заболяване.
Хрипове – груби, свиркащи и продължителни звуци, установяващи се по време на дишане, които са резултат от блокирането на дихателните пътища и белите дробове.
Изкашляне на кръв – ако кашляте кръв, то тя може да произхожда от белите дробове или горните дихателни пътища. Наличието и винаги е сигнал за здравословен проблем – хроничен бронхит, емфизем, туберкулоза, рак.
Хронична болка в гръдния кош – необяснима болка в гърдите, която продължава повече от месец и се влошава при дишане и кашлица също е сериозен признак и трябва да се потърси медицинска помощ.

Изпратете своето запитване


  Вашите Имена (задъжително)

  Вашият Email (задъжително)

  Относно

  Текст


   


  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359 877 200 212

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.