Рехабилитация в Турция

Физиотерапия след инсулт, инфаркт, травми и/или вродени увреждания – церебрална парализа и т.н.

За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
Рехабилитация в Турция unimedturkey

Рехабилитация в най-добрите болници в Истанбул Турция

Пациентите, нуждаещи се от физическа и когнитивна рехабилитация имат нужда от най-високите медицински постижения, а също така от насърчение, доверие и психологическа подкрепа.
Тази професия си поставя за цел да помогне на всеки пациент да възстанови своите загубени умения – физически, психически и емоционални. Най-голямото постижение за функционално увредените пациенти е да водят възможно най-независим живот.

Има редица заболявания и състояния, при които медицинската рехабилитация е точно толкова важна и необходима, колкото и основното лечение.

Травми на опорно-двигателния апарат, главния и гръбначния мозък, парализи и парези от различен произход, включително церебрална парализа, сколиоза и дискови хернии, състояния след инсулт и остри кардиологични заболявания, множествена склероза, нарушения на говора и преглъщането при възрастни и деца – и това далеч не е пълният списък с показания за медицинска рехабилитация.

В зависимост от вида и тежестта на заболяването тя може или напълно да възстанови увредените функции на организма, или значително да подобри самочувствието и качеството на живот на пациента. Разбира се, при условие че рехабилитацията се провежда от квалифицирани специалисти по рехабилитация и при използване на базата на специално оборудвани клиники .

✔ Рехабилитация (хоспитализирани пациенти): пациенти, нуждаещи се от рехабилитация след неврологични, ортопедични, ревматологични, нервно-мускулни (множествена склероза, амиотрофична латерална склероза и т.н.) и Паркинсон подобни синдроми.

✔ Индивидуалните планове за лечение са изготвени, в това число: физическа, професионална и логопедична терапия, хидротерапия, сексуална рехабилитация, психологическа терапия, психиатрия и невро-психология.

✔ Респираторно- интензивни грижи
✔ Дневен възстановителен център в клиниките
✔ Отделения травматични церебрални увреждания  – с богат опит за всеки специфичен случай  от рехабилитационни техники, необходими за тези пациенти
✔ Ортопедична рехабилитация: справяне с много проблеми, свързани с  рехабилитация  на протезата при пациенти с ампутация, със ставни импланти и др
✔ Увреждания на гръбначния мозък: грижи и рехабилитация на хората с увреждания на гръбначния мозък. Всеобхватна грижа и рехабилитационна програма, като се започне от подострия стадий, с голям акцент върху превенцията и грижите за усложненията на гръбначно-мозъчните лезии, както и обучение за постигане на оптимално функционално действие.
✔ Хроничните гръбначни увреждания се лекуват чрез мултидисциплинарен подход и той включва: функционална оценка чрез  наблюдение; онлайн титриране на лекарствата; обучение за постигане на оптимално функционално изпълнение на двигателна задача.


Рехабилитациионни клинични услуги в Истанбул Турция

Пациентите, нуждаещи се от физическа и когнитивна рехабилитация имат нужда от най-високите медицински постижения, а също така от насърчение, доверие и психологическа подкрепа.
Тази професия си поставя за цел да помогне на всеки пациент да възстанови своите загубени умения – физически, психически и емоционални. Най-голямото постижение за функционално увредените пациенти е да водят възможно най-независим живот.
  • ORTHOSCAN – картографиране на гръбначните изкривявания без лъчеоблъчване
  • Гръбначен стълб (включително сколиоза)
  • Нервно-мускулни заболявания
  • Вродени и придобити мозъчни увреждания, включително и церебрална парализа
  • Физиотерапия, професионална и логопедична терапия
  • Урология
  • Хидротерапия, включително и при бебета
  • Плуване
Роботизирана рехабилитация Истанбул unimedturkey

Роботизирана рехабилитация Турция

Може да звучи неочаквано, но днес Турция е един от световните центрове за физиотерапевтична и апаратна рехабилитация.
В страната функционират редица клиники, където наред с традиционните рехабилитационни методи – физиотерапия и хидротерапия, масаж, лечебна физкултура и др. – се използват роботизирани системи, които позволяват ефективното развитие на опорно-двигателния апарат дори при пациенти с парализа или в кома.

Пример за успешното използване на роботи в медицинската рехабилитация е LOKOMAT, роботизирана система за имитация на движенията на краката при ходене при пациенти, загубили способността да ходят поради парализа, увреждане на главния или гръбначния мозък, ортопедични или неврологични заболявания.

Този метод позволява да се „напомня“ на мозъка и гръбначния мозък как се правят стъпки. Нервните импулси при ходене стимулират зоните на мозъка, отговарящи за движението, и помагат за възстановяване на функциите. Способността на пациентите да виждат себе си в огледало по време на ходенето позволява да се запази това усещане във визуалната памет и има положителен ефект върху мотивацията, което е много важно, особено като се има предвид, че периодът на рехабилитация при тежки състояния на тялото може да продължи с месеци или дори години.

Благодарение на робот-симулатор, човек, който е бил прикован на легло дълго време, може да изпита усещането за ходене. И дори да почувства спортно вълнение с помощта на компютърна симулация-игра, в която трябва да преодолее препятствия, като балансира с тялото си. Има тренажори дори за напълно обездвижени хора – така наречените вертикализатори, които позволяват фиксирането на лежащоболни в изправено положение в комбинация с масаж на стъпалата. Процедурата помага за нормализиране на кръвообращението и намалява застойните явления в организма.

Направете запитване за Вашето лечение

Станете представител

Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

!

Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

unimed sertifikat

Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.