Трансплантация на коса в Турция

Трансплантацията на коса се предпочита най-вече от мъжете поради генетичното кодиране, което причинява оплешивяване. От друга страна жените имат различна хормонална система и те също страдат от косопад и също могат да се подложат на процедурата за трансплантация на коса.

За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
Трансплантация на коса в Турция

Трансплантация на коса в Турция

Какво предствлява процедурата трансплантация на коса?

Историята на трансплантацията на коса датира от 1800 г. Но модерните методи за трансплантация са разработени след 30-те години на миналия век. Първият съвременен метод се нарича FUT (Follicular Unit Transplantation), който включва премахване на лента от донорната област и имплантиране на извлечените космени фоликули обратно в реципиентната област. След 50-те години на миналия век трансплантацията на коса се превърна в подходящо и прието лечение благодарение на изследването на дерматолога Норман Орентрайх.

Кой може да се подложи на процедурата за трансплантация на коса?

Трансплантацията на коса се предпочита най-вече от мъжете поради генетичното кодиране, което причинява загуба на коса. От друга страна, дори ако вземем предвид, че жените имат различна хормонална система, те също могат да страдат от косопад и също могат да се подложат на трансплантация на коса.

Също така е възможно да се извърши трансплантация на коса, ако пациентът е развил белег в резултат на злополука. В този случай то се превръща едновременно в естетично и медицинско лечение.

Какви са причините за косопада?

Генетиката играе най-голяма роля при загубата на коса, но загубата на коса може да възникне и с възрастта, физическо нараняване или медицински заболявания. Независимо от причината, ако пациентът има достатъчно донорски капацитет, може да се извърши процедура за трансплантация на коса. Процедурата може да се извърши не само върху скалпа, но и върху мустаци, брада или всяка част от тялото, където е необходимо/желано окосмяване.

Как се извършва трансплантацията на коса?

Основната цел на трансплантацията на коса е да се извлече определено количество коса от донорната област и да се имплантира в областта на реципиента, където косата е необходима. След като косата ви бъде извлечена за трансплантация, тя се нарича „присадка“.

Донорската зона най-често е областта на тила – между двете уши. Въпреки това, ако задната част на главата няма достатъчно дебелина и капацитет, косата може да бъде трансплантирана и от гърдите, брадата и т.н. Винаги предпочитаме да извличаме коса от задната част на главата, тъй като е много по-устойчива на косопад . Можете също да премахнете космите по ръцете или краката си, но това не е идеално, тъй като не е толкова силно.

Има два метода за извличане на космените фоликули. Най-модерният се нарича FUE (Follicular Unit Extraction). При този метод фоликулните единици се извличат индивидуално с помощта на микромотор или ръчни перфоратори. За повече информация посетете нашата FUE страница.

Друг метод за екстракция се нарича FUT (трансплантация на фоликуларна единица). Този метод е доста стар и не се счита за практичен в днешно време, тъй като изисква отстраняване на кожата, което създава трайни белези на тила.

През последните няколко години се появиха нови методи за „имплантиране“, но всички тези методи са продължение на метода FUE, тъй като фоликулите се имплантират един по един.

 1. Перкутанно (прорези или сапфирени остриета): За имплантиране на фоликули трябва да се направят разрези (канали) с помощта на острие. Това острие може да бъде метално или сапфирено. За повече информация кликнете тук FUE Трансплантация на коса
 2. Метод DHI: При този метод не се правят предварителни разфасовки. Фоликулите се поставят с помощта на писалка за имплант. Щракнете тук за повече информация. Трансплантация на коса по метода DHI
 3. Роботизиран метод: Има много разработки за роботизирана трансплантация на коса, но най-известните устройства са на марката ARTAS. Провежда се под наблюдението на лекар. Най-големият недостатък на този метод е, че работи много бавно, така че ограничен брой присадки се възстановяват. Това също е доста скъп метод.

Цена за трансплантация на коса в Турция

Цената на трансплантацията на коса зависи от много фактори. Като методи за трансплантация на коса (FUE, DHI), опитът на лекарите, които извършват операция за трансплантация на коса, и оборудването на клиниката.

Изпратете своето запитване


  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message


   


  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359885820022

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.