Защо да изберем лечение в Турция?

Достъпните цени и висококачествените медицински услуги превръщат Турция в една от най-предпочитаните дестинации в света за здравен и медицински туризъм.

За повече информация се обадете на тел:

+359 877 200 212
istanbul turciya izgled unimed

Защо трябва да обърнете внимание на лечението в Турция?

Защо да се насочим към медицински туризъм?

Медицинският туризъм притежава редица предимства, които мотивират много пациенти да предприемат тази стъпка в търсене на най-доброто лечение и медицински услуги за своето или здравето на близките си.

 • Навременно лечение

Пациентите, които търсят незабавна медицинска помощ, често избират да пътуват извън родината си, защото искат да избегнат дългия период на изчакване за достъп до специалист или лечение в собствената си страна. Медицинският туризъм дава възможност да получат необходимите грижи в най-кратки срокове, понякога в рамките на дни след пристигане в лечебното заведение.

 • Качество

Качеството на услугите в здравните заведения, които посрещат и обслужват пациенти от чужбина, е едно от предимствата на лечението в чужда страна.

Болниците, които работят с чуждестранни пациенти, често са тясно специализирани в определени области и разполагат с екипи със специалисти с най-висока професионална квалификация от водещи университети по целия свят. Една част от тях притежават и акредитация от международни здравни асоциации и организации.

Допълнително, екипите в подобен тип здравни заведения са езиково подготвени да обслужват пациенти от различни националности. Работят по процедури и следват правила, които гарантират перфектно обгрижване и пълен комфорт на пациента.

 • Рентабилност

Цената на лечение е ключов фактор при вземането на решение къде и как да се лекуваме. Една от основните причини медицинският туризъм да става все по-популярен е съотношението “цена – качество” на услугите, което той предлага.

Медицинските услуги в развитите страни  са значително по-скъпи в сравнение със същите в развиващите се страни. Причините за това са свързани с редица чисто икономически фактори, като икономическо състояние на страната, силата на националната ѝ валута, инфлацията, стандарта на живот и др.

До 80% от разходите за лечение на едно заболяване или за извършване на естетическа корекция, могат да бъдат спестени, ако същото бъде проведено в друга държава. Това прави медицинския туризъм изключително рентабилен и търсен.

Медицински туризъм в Турция

Турция е една от водещите световни дестинации за медицински туризъм. В допълнение към наличното висококачествено оборудване и първокласните специалисти, пациентите имат достъп до термални минерални извори и уелнес услуги, които включват петзвездно хотелско настаняване в специални пакети.

През последните няколко десетилетия Турция се превърна в предпочитана дестинация за медицински туризъм за хора, идващи от европейски страни като Германия, Англия, Нидерландия, Румъния, България, както и от Близкия изток и Латинска Америка.

Повечето турски клиники вече са акредитирани от отделите ISO, JACHO и JCI, а местните лекари преминават стаж и обучение в най-добрите университети и болници в Западна Европа. Освен лечение и диагностика, Турция предлага на пациентите и туристите уникални термални и СПА процедури за рехабилитация и възстановяване.
Министерството на здравеопазването на страната строго контролира дейността на държавните и частните клиники. Повече от 30 турски институции са акредитирани от Съвместната международна комисия, най-високата в света. Някои болници работят като филиали на Медицинското училище в Харвард и Института Джон Хопкинс. В същото време цените на услугите са средно с 65% по-ниски от тези във Великобритания и САЩ.

Турските болници предлагат на своите пациенти модерни медицински услуги:

 • роботизирана онкохирургия;
 • стереотактична биопсия и радиохирургия (кибер и гама нож);
 • комплексно лечение на метастатичен меланом (една от приоритетните области);
 • консервативно лечение на ракови тумори с иновативни методи (йонна терапия, био- и имунотерапия, таргетна терапия, брахитерапия, HIFU, радиочестотна аблация, криодеструкция, поли- и монохимиотерапия по персонален протокол и др.);
 • лечение на мъжко и женско безплодие;
 • асистирани репродуктивни технологии;
 • костна и хрущялна пластика;
 • първична и вторична ставна артропластика;
 • трансплантация на органи от жив несвързан донор;
 • трансплантация на костен мозък;
 • услуги по инвазивна и неинвазивна естетична медицина.

Основните предимства на лечението в Турция:

 • високотехнологична помощ на ниска цена;
 • талант и компетентност на лекарите;
 • комфорт на престоя;
 • липса на езикова бариера (персоналът говори английски и често руски);
 • наличие на съвременни и експериментални методи;
 • ефективни рехабилитационни програми.

В допълнение към традиционната терапия, турският сегмент на здравеопазването предлага на чужденците разнообразие от спа програми.

Каква е цената на лечението в Турция?

Цената на диагностичните и терапевтични мерки в турските клиники е достъпна за средната класа. Консултацията с лекар в Турция ще струва 80-100 долара, диагностика според протокола за преглед – от 650 долара, хирургични интервенции – от 1200 долара. Цената на ставната артропластика варира от $5500 до $8000, лазерната корекция на зрението струва от $1000, зъбната имплантация (един зъб) – от $900. Когато правите бюджет, трябва да вземете предвид настаняването и допълнителните разходи, като бинтови трикотаж и други аксесоари, които не са включени в цената на процедурата. Лекарствата автоматично се включват в цената на услугата.

Отзиви на пациенти за услугите на турските клиники

Хората, които са посетили медицински и диагностични институции в Турция, реагират положително на техния престой и помощ. Те говорят за грижата на персонала, ефективността на индивидуално разработените терапевтични схеми, комфортен престой. Много се фокусират върху климатичните условия, които са допринесли за ускореното възстановяване и рехабилитация.

Броят на делата за медицински злоупотреби в Турция е най-нисък за всички времена, според данни на държавната адвокатска кантора ADMD.


medicina unimed

Предимства за лечение в Турция

 • високотехнологична помощ на ниска цена;
 • талант и компетентност на лекарите;
 • комфорт на престоя;
 • липса на езикова бариера (персоналът говори английски и често руски);
 • наличие на съвременни и експериментални методи;
 • ефективни рехабилитационни програми.

В допълнение към традиционната терапия, турският сегмент на здравеопазването предлага на чужденците разнообразие от спа програми.


Защо да изберем Турция за нашето лечение?

Диагностика с висока ефективност.

Поради използването на най-модерното оборудване, всички прегледи се извършват възможно най-бързо и позволяват да се определите точно вида и характера на заболяването, етапа на неговото развитие и причината за появата му. Медицинският персонал има богат практически опит в използването на съвременна диагностична апаратура.
В Турция днес се използват най-информативните методи за диагностика, което значително увеличава успеха на бъдещото лечение.

Активното използване на най-новите разработки в областта на медицината
Налични са уникални терапевтични и диагностични методи за пациенти, които не се използват в други страни.

Високоефективни лекарства, произвеждани в Турция

Едно от предимствата на лечението в Турция е фактът, че тук се разработват и произвеждат голям брой високоефективни лекарства, на база на последните медицински открития и научни разработки.
Изключително високо ниво квалификация на хирурзите и използването на най-напредналите научни разработки по време на операции.
Сериозно предимство на лечението в Турция е широкото използване на ендоскопски методи за операция с използването на специални апаратура и технологии, благодарение на които е възможно значително да се увеличи точността на всички манипулации и да се намали вероятността от увреждане на здрави тъкани.

Висококачествената рехабилитация

Включва използването на най-новите физиотерапевтични техники. С тяхна помощ пациентите могат да се върнат към нормален живот, изпълнен в най-кратки срокове.
Модерни клиники, перфектна организация на лечебен процес

 • Клиниките създават най-удобните условия за пациентите, с възможност за избор на лекуващ екип;
 • Висококвалифицирани лекари, включително голям брой световно известни учени;
 • Всяка клиника има свои собствени диагностични центрове;
 • Използват се само най-новото ниво на оборудване, както и отличната роботизирана технология, благодарение на която могат да се извършват много сложни и високо прецизни операции;
 • Развитието на хирургията е на най-високо ниво, във всички области: неврохирургия, ортопедия, урология, офталмология, пластична, сърдечна и гръдна хирургия, съдова, трансплантация. Тук успешно и с достатъчен опит се извършват най-сложните операции по трансплантация на костен мозък, сърдечни и бъбречни трансплантации, високо прецизна хирургия на гръбначния стълб.

Турция постига значителен напредък в ефективността на лечението на рак в ранен стадий с минимално инвазивни методи. Всичко това се дължи на въвеждането на високоточни методи за диагностициране на заболяването в ранните етапи, поради което смъртността в страната е най-ниска.
Развитието на научния потенциал е гаранция за просперитета на Израел. Специално внимание се отделя на репродуктивните технологии и помощ при проблеми с безплодието. Турция има най-успешната статистика сред всички страни за ефективността на IVF протоколите – 46%, докато средната в Европа – 29%, в САЩ – 36%.
В Турция педиатричната онкология е на изключително ниво: постигат се високи резултати особено при лечението на саркома, тумор на Уилямс, болест на Ходжкин, както и ортопедията, УНГ, сърдечно-съдовата и гръдната хирургия на ставите, ендокринологията и др.

Високо ниво на обучение. Медицинското оборудване

 • Всички турски лекари, в допълнение към стандартното обучение в медицинските университети (които осигуряват образование в съответствие с международните стандарти), се обучават в най-добрите клиники в Европа и САЩ.
 • Турция е лидер в развитието на медицинското оборудване и притежават най-много патенти в света. Всички турски клиники разполагат с най-новото оборудване за диагностика и терапия, които редовно се актуализират.
 • Турция е на първо място по брой открития и научни трудове в областта на медицината, физиологията и фармакологията.
 • Времето между потвърждаване на ефективността на лекарство или метод в клинични изпитвания и неговото прилагане е минимално.
 • Според един от най-компетентните източници в областта на международния медицински туризъм, а именно индекса на медицинския туризъм, Турция е на първо място по качество на медицинските услуги.

Каква е цената на лечението в Турция?

Цената на диагностичните и терапевтични мерки в турските клиники е достъпна за средната класа. Консултацията с лекар в Турция ще струва 80-100 долара, диагностика според протокола за преглед – от 650 долара, хирургични интервенции – от 1200 долара. Цената на ставната артропластика варира от $5500 до $8000, лазерната корекция на зрението струва от $1000, зъбната имплантация (един зъб) – от $900. Когато правите бюджет, трябва да вземете предвид настаняването и допълнителните разходи, като бинтови трикотаж и други аксесоари, които не са включени в цената на процедурата. Лекарствата автоматично се включват в цената на услугата.

Отзиви на пациенти за услугите на турските клиники

Хората, които са посетили медицински и диагностични институции в Турция, реагират положително на техния престой и помощ. Те говорят за грижата на персонала, ефективността на индивидуално разработените терапевтични схеми, комфортен престой. Много се фокусират върху климатичните условия, които са допринесли за ускореното възстановяване и рехабилитация.

Броят на делата за медицински злоупотреби в Турция е най-нисък за всички времена, според данни на държавната адвокатска кантора ADMD.

Станете представител

Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

!

Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

unimed sertifikat

Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.