Зъбни Фасети в Турция


За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45




Фасети в Турция

Какво представляват зъбните фасети?

Фасетите са много тънки покрития от естетичен материал върху видимата повърхност на зъбите. Фасетите подобряват цвета, структурата, формата, размера и подреждането на зъбите.

Фасетите са метод за протезиране без участието на метал. Те са тънки пластинки, които се залепват само върху предната част на зъбите, замествайки външния им слой. Решават повече естетични и по-малко функционални проблеми на зъбите и са съвременна алтернатива на коронките, въпреки че доста се отличават от тях.

С тяхна помощ може да се коригират някои изменения по емайла или формата на зъба, като в същото време са защита от външни въздействия и спират по-нататъшни поражения. Обикновено се поставят на предните зъби – естетически са изключително издържани, но като здравина са една идея по крехки от коронките.

По желание на пациента, фасети могат да се поставят на всички зъби, които се виждат при усмивка. Например от първия до петия зъб от двете страни на горната и долната челюст, въпреки че за дъвкателните зъби коронките са по-подходящи.

Фасетите могат да заличат най-честите визуални несъвършенства на зъбите, които развалят естетиката на усмивката. Но само при условие, че върху тях е запазен достатъчно зъбен емайл, тъй като керамичните и композитните пластинки се задържат по-зле върху дентина.

Видове фасети

 • Керамични ( порцеланови) фасети: Наричат се и ортопедични. Смятани са за най-приемливи, тъй като са биосъвместими със съседните тъкани, изглеждат естествено и при правилна грижа за тях, могат да служат между 10 и 20 години. Изработват се от гладък порцеланов материал в лаборатория след снемане на отпечатък и после се залепват върху зъбите. Дебелината им е 0,7-0,8 мм. Някои керамични фасети са тънки като люспи – с дебелина 0,2 мм. Наричат се директни фасети и се поставят единствено за красота, като при тях не се изисква пилене на зъбите. Предимства: Висока здравина и цвят, близък до естествените зъби. Те са устойчиви на оцветители и не променят цвета си. Отлично прикриват дефектите в зъбния емайл. Прилягат плътно, без да оставят празнини между зъбите. Повърхността на керамичните фасети е гладка, без пори и върху нея не може да се натрупа плака. Не се нуждаят от редовно полиране. Имат дълъг срок на експлоатация. Недостатъци: Керамичните фасети имат по-високи цени в сравнение с другите видове. Процесът на изработка и монтаж е малко по-сложен.
 • Циркониеви фасети: Изработват се от циркониев диоксид, но не ръчно, а от много прецизна роботизирана система. Материалът се среща в природата. Циркониевите фасети се използват за по-сложни случаи – при по-сериозни изменения в структурата на зъба, по-голямо междузъбно пространство и при пациенти с алергии. Циркониевите са на малко по-висока цена фасети, защото са по-леки и по-здрави от останалите. Дебелината им е около 0,3 мм – 0,4 мм. Предимства: Имат отлична естетика. Не променят цвета си. Прилепват прецизно към зъбите и рискът от развитие на кариес под тях е минимален. Въпреки че са тънки, издържат на всякакви дъвкателни натоварвания. Дълъг експлоатационен живот. Недостатъци: По-висока цена.
 • Композитни фасети: Изработват се от светополимерни композитни материали – същите, които се използват за пломби. Те са на най-добрата за фасети цени, но срокът им на износване е малко по-кратък, след 10 години има риск от леко потъмняване. Обикновено се поставят след първото шлайфане на зъба, като материалът се наслоява до получаване на нужната форма. Често се използват за един зъб в редицата, като цветът се избира според емайла на съседните зъби. Предимства: Те са по-евтини. Имат много добра естетика. Лесни за инсталиране и премахване/замяна с нови. Не е нужно изпиляване на зъба при тяхното поставяне.
 • Недостатъци: Кратък експлоатационен живот (3-4 години). Нуждаят се от полиране за цвят и блясък (на всеки 3-4 месеца). Режещият ръб на фасетата се изтрива. Не издържат прекалени натоварвания. Постепенно променят цвета си от хранителните оцветители.

Изпратете своето запитване


  Вашите Имена (задъжително)

  Вашият Email (задъжително)

  Относно

  Текст


   


  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359 877 200 212

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.