Ринопластика в Турция


За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
Ринопластика в Турция

Ринопластика

С красив и добре оформен нос ще имате хармонично и приятно изражение на лицето. Привлекателното лице допринася за успех и повишено самочувствие.

Ринопластиката е вид операция за промяна на формата на носа, която може да промени размера, формата и структурата на носа. Този тип козметична хирургия на носа понякога се комбинира със септопластика – хирургическата корекция на изкривена преграда (девиация).

Това е състояние, при което разделителната стена между носните проходи е изкривена. Септопластиката е предназначена за подобряване на дишането, докато ринопластиката обикновено се извършва по естетически причини. Процедурите могат да се правят едновременно – с една операция и възстановителен период.

При някои обстоятелства козметичната ринопластика включва и аларпластика, която стеснява ноздрите (ала) и намалява разширяването на ноздрите.

Естетичната операция на носа се прилага с цел подобряване на външния му вид, докато реконструктивната хирургия на носа коригира вродени или посттравматични аномалии във формата мy.

Операцията се състои в промяна на наклона на носа, стесняване на ноздрите, както и повдигане и промяна на формата на върха му. Освен това по време на операцията могат да се коригират аномалии, причиняващи затруднения в дишането, като изкривяване на носната преграда и хипертрофия на носните раковини (конхи).

Често задавани въпроси за ринипластика в Турция

Този вид процедура по пластична хирургия на носа може да бъде напълно персонализирана спрямо анатомията и естетическите цели на пациента. Каквито и да са личните Ви причини за операция на носа, тя може да създаде най-добрата форма на носа за лицето Ви чрез:
 • Какво може да постигне ринопластиката ?
 • Как трябва да се подготвите за ринопластика ?
 • Изисква ли ринопластиката обща анестезия?
 • Продължителност на интервенцията?
 • Как протича самата операция?
 • Колко време е възстановителният период?
 • Какви са възможните усложнения след ринопластика?
 • Необходима ли е повторна операция за поддържане на резултата?
 • Колко време след операцията спада отокът?
Какво може да постигне ринопластиката ?

Този вид процедура по пластична хирургия на носа може да бъде напълно персонализирана спрямо анатомията и естетическите цели на пациента. Каквито и да са личните Ви причини за операция на носа, тя може да създаде най-добрата форма на носа за лицето Ви чрез:

 • Намаляване на изпъкнала подутина или гърбица
 • Стесняване на върха на носа за рационализиране на луковичен нос
 • Повдигане на увиснал връх или сваляне на обърнат нагоре връх
 • Изправяне на крив мост
 • Фиксиране на асиметрия
 • Балансиране на чертите на лицето, чрез по-къс или по-малък нос
Как трябва да се подготвите за ринопластика ?

Правенето на няколко неща преди операцията може да намали отока и синините, като ви помогне да се възстановите по-бързо:

❗Да се консултирте с нашия екип за всички лекарствени взаимодействия, които могат да съществуват с лекарства, които вече приемате. Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Възможно е да ви се предпишат болкоуспокояващи и антибиотици след операцията;

❗Препоръчително е да вземете няколко консумативи за възстановяване предварително, за по-добро лечение и комфорт. Като например: антибиотичен мехлем, спрей за нос, памучни тампони, ледени пакети;

❗Да си направите необходимите кръвни изследвания и консултации с кардиолог и анестезиолог. Ако имате налична фрактура в областта на носа е желателно да си направите рентгеново изследване;

❗Да не приемате нищо през устата (храна и вода) в денят на операцията;

❗При жените – да съобразите датата на операцията с менструалния цикъл.

Изисква ли ринопластиката обща анестезия?

Видът на анестезия за ринопластика, който ще имате, ще зависи от сложността на Вашата процедура и личните предпочитания на Вас и Вашия хирург.

Може да се извърши:

 • с локална анестезия и будна седация.
 • с обща анестезия, която Ви поставя в състояние, подобно на сън.
Продължителност на интервенцията?

Обикновено продължителността на интервенцията е около 1-2 часа, като това зависи от много обстоятеслтва, които трябва да обсъдите с Вашия пластичен хирург.

Как протича самата операция?

Процедурата започва с поставяне на дадена анестезия, за да се чувствате комфортно по време на операцията. Преди да направи каквито и да било разрези, хирургът често чертае насоки на носа с химикал, като посочва областите, които ще модифицира.

Има два основни подхода за хирургия на носа: отворен и затворен.

При затворен подход на ринопластика се правят два малки разреза във всяка ноздра, така че не оставя видим белег.
При отворена ринопластика се правят малки разрези върху колумелата (тъканта в основата на носа, между ноздрите) и във всяка ноздра. Това позволява пълен достъп до основната рамка на носа.

След като носът е преработен, хирургът затваря разрезите с резорбируеми конци. Носът Ви ще бъде закрепен с гипсова лонгета или шина, която ще носите през първата седмица от възстановяването. В последствие тя ще бъде премахната при последващото посещение.

Колко време е възстановителният период?

Възстановяването след ринопластика отнема около две седмици. Очаквайте подуване, синини и усещане за запушен нос, но не непременно болка. Гипсът се премахва след една седмица.

Нашият екип ще Ви даде съвети за по-бързо възстановяване. Като например: избягвайте да носите очила през първият месец, при нужда кихайте с отворена уста, избягвайте спортове, при които може да получите травма в зоната на лицето за поне три месеца.

Подуването след ринопластика може да повлияе на външния вид на носа с месеци. Колко ще се подуете, зависи от тялото ви и от техниката на хирурга. След около три месеца по-голямата част от отока се разнася и ще придобиете ясна представа за крайния резултат. Шест месеца след операцията приблизително 90% от отока ще изчезне, а останалата част ще бъде във върха.

Какви са възможните усложнения след ринопластика?

Евентуалните усложнения възникват в по-малко от 10% от случаите и могат да бъдат свързани със зарастването на костната и хрущялна структура, адаптацията на кожата и меките тъкани към новия скелет на носа или образуването на фиброзна тъкан във върха. Има няколко възможности за справяне с тези проблеми:

 • оперативна корекция 1 година след първоначалната манипулация;
 • дерматологични процедури в проблемната зона;
 • кортикостероидни инжекции, поставени в меките тъкани.
Необходима ли е повторна операция за поддържане на резултата?

При задоволителен резултат повторна ринопластика не е необходима. В редки случаи може да се изисква ретуш, за да се усъвършенства крайния резултат. Има пациенти, при които се налага цялостна реконструкция след първата операция, поради нарушаване на анатомията на носа и съответно необходимостта от повторно изграждане. Затова е важно пациентите да избират внимателно своя лекар, а той от своя страна да информира за очакванията и възможните усложнения.

Колко време след операцията спада отокът?

При различните пациенти отокът спада с различно темпо, поради индивидуалните разлики в типа кожа, хормонален баланс и общ здравен статус. Най-важното след манипулацията е правилното и редовно почистване на кожата три пъти дневно, за да се избегне риска от микроинфекции. При пациенти с по-мазна кожа или хормонални проблеми е препоръчително да посетят ендокринолог и дерматолог след операцията.


Ринопластика в Турция

Изпратете своето запитване  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359885820022

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.