Инвитро в Турция

IVF Инвитро оплождане в Турция.

За повече информация се обадете на тел:

+90 536 780 12 45
invitro v turciya


Какви са стъпките и какво да очаквате по пътя на сбъдване мечтата за бебе?

Инвитро процедура на практика е съвкупност от действия и процеси, които водят до оплождане на сперматозоид и яйцеклетка извън тялото на жената, развитието на качествен ембрион, неговото имплантиране в матката и настъпването на бременност, която да доведе до раждане на живо и здраво дете.

Този вид асистирана репродукция включва както оплождането, така и наблюдението на развиващите се ембриони в лабораторна среда и техния трансфер в матката, в случай, че са подходящи за това. Техниката включва предварително стимулиране на яйчниците с хормонални препарати /стимулация/.

Целта е в момента на овулация тялото на жената да е произвело повече зрели яйцеклетки, които ще се изведат от организма посредством оперативна интервенция, наречена: пункция


Защо да потърсите помощ в Турция?

През последните двадесет години Република Турция управлява амбициозна и последователна политика за развитие на медицинския туризъм .

Модерни болници , високо квалифицирани кадри и безмилостен контрол в професионалните морал и етика на болничните структури – това са само част от причините днес Република Турция да се отъждествява с огромна сила в областта на здравеопазването .

Все повече българки търсят и намират успешно лечение в южната ни съседка – близо е , по – евтино е , а Истанбул е един от най – магичните градове в света . И не на последно място: успеваемостта на турските клиники е над средната за света.


Подготовка за първичен преглед:

Когато семейна двойка реши да започне или продължи лечението си в Турция, трябва на първо място да избере клиника. Ние от ЮниМед можем да съдействаме в този избор, като дадем допълнителна информация и разяснения относно специфики на медицинските заведения и специалистите, работещи там.

Необходимо е да се сдобием с история на лечението до момента, изследвания, епикризи и други документи, даващи сведения за направеното до момента. Попълва се кратък въпросник и искаме дата и час за прегледа. След потвърждение от страна на пациентите, прегледът е насрочен. Обикновено се налага в Турция да се направят цветна снимка и спермограма.

На прегледа се носят всички документи на хартиен носител, снимки в паспортен формат на двамата партньори. Необходимо е да има полово въздържание за мъжа 96 часа. Във връзка с цветната снимка, жената не трябва да е в цикъл. Ако е минала овулацията, партньорите следва да са се пазили от бременност, защото цветната снимка ще я прекрати.

Услугите на ЮниМед са пълно съдействие от момента на първи контакт и насрочване на преглед до приключване на процедурата – информация, комуникация с болницата, хотелско настаняване и др. Ще бъдем на разположение по всяко време и ще споделяме целия си опит, натрупан по бавен и труден начин.

Услугите ни са безплатни за пациента и не оскъпяват лечението – нещо повече – могат да намалят редица разходи, поради договорени отстъпки.


Стартиране на процедура инвитро

За да се пристъпи към инвитро процедура в Турция е задължително двойката да има сключен граждански брак. Той не е необходим за първичния преглед, но при стартиране на стимулация свидетелството за сключен граждански брак се предоставя в клиниката.

На първия или втория ден от месечния цикъл жената пуска за изследване 4 хормона : FSH, LH, Прогестерон и Естрадиол . Това може да се случи както в Турция , така и в България . Ако заминете преди идването на менструацията , рискувате единствено да удължите с неопределено време престоя си , в случай на закъснение , което често се случва . Стойностите на хормоните се съгласуват с лекар в болницата , който определя ден и час за преглед , в случай , че позволяват стартиране на процеса . В противен случай се изчаква следващия цикъл .

Първият преглед при специалист в болницата в Истанбул е обикновено на втори или трети ден от цикъла . С помощта на вагинален ехограф , лекарят проверява броя и размерите на фоликулите – малки „ кутийки “, намиращи се в яйчниците , в които се развиват яйцеклетките на жената . На базата на тази информация лекарите преценяват каква хормонална терапия да изберат .

Всяка жена получава индивидуално лечение – вид медикамент / инжекция / и доза / количество лекарство , което се поставя /.

Този процес се нарича стимулация – стимулират се яйчниците , за да произведат повече на брой фоликули , които да растат по – бързо и по – важното – равномерно . Целта е в края на стимулацията да се добият максимален брой зрели яйцеклетки .

Както добре знаем , всеки организъм е строго индивидуален . Всяко тяло реагира по различен начин на стимулацията и отговорът на всяка жена към лечението не може да се предвиди . Именно затова проследяващи прегледи се извършват през 2-3 дни .

Яйчниците се наблюдават прецизно и терапията по всяко време може да се промени . Именно в тази част от процеса е една от най – големите сили на турците – правилната стимулация , така че накрая да се добият най – добрите яйцеклетки.

Второто и лично за мен още по – съществено предимство там е нивото на ембриологията – бек офиса на ин витрото . Бих нарекла тази лаборатория „ Райска градина “, защото именно там се случва „ сътворението “ – оплождането на сперматозоида и яйцеклетката – внимателно и прецизно подбрани от ембриолозите .

Изключително важна за ембриона е средата , в която се развива в първите си дни , за да оцелее и стигне до трансфер в матката на жената . Изключително важна е и преценката подходящ ли е моментът за трансфер .

Болниците в Република Турция разполагат с най – модерните и висококачествени апаратура и специалисти на световно ниво . Затова и успеваемостта на тези лечебни заведения е толкова висока – над средната за света .

Стимулацията продължава от трети ден на цикъла до наближаването на овулация – обикновено ден 14 от началото на кървенето . Към края на този период се вземат и ежедневни кръвни проби , за да не се изпусне момента на овулация и фоликулите да се спукат по естествен път . Също така се включват две инжекции , свързани с овулацията .

Когато настъпи контролираната от лекарите овулация , се пристъпва към пункция .


Пункция

Под обща анестезия се вадят фоликулите и от тях се „ излюпват “ яйцеклетките . Процедурата отнема около 15 минути , извършва се на гладно и жадно в точно определен час – 36 часа след последната т . нар „ стопираща инжекция “. След изваждането им , зрелите яйцеклетки се оплождат , като в тях се инжектират прецизно подбрани сперматозоиди . Те са дадени от таткото в деня на пункцията след сексуално въздържание между 3 и 5 дни . Методът се нарича ICSI.

Възстановяването е бързо и не е болезнено . Престоят в болницата е няколко часа , като съпругът задължително е настанен до своята съпруга . Преди изписването семейството получава информация колко яйцеклетки са извадени .

Денят на пункцията се приема за ден 0 на ембрионите .


Развитие на ембрионите

В ден 1 се дава информация колко яйцеклетки са се оплодили , т . е колко ембриона има .

В ден 2 не се дават сведения .

Между ден 3 и 6 се дават сведения за броя и качеството на ембрионите . Лекарите преценяват дали да се направи „ свеж трансфер “ – да се върне ембриона / ембрионите в тялото на жената или те да се изследват за генетични аномалии и да се замразят .

Замразяването се налага , тъй като изследването „ ПИД “ / ПредИмплантационна Диагностика / отнема около 15 работни дни . В този случай трансферът се прави при следващ цикъл .


Трансфер на ембриона

Трансферът е кратка и безболезнена процедура, при която ембрионът /- ите се поставят директно в матката . Това се случва с тънка игла и отнема няколко секунди. Манипулацията се извършва на пълен пикочен мехур . След трансфер жената лежи около час . Съпругът отново е настанен в стаята . Изписването става след като жената стане от леглото . В този ден е препоръчителна почивката , а от следващия завръщането към нормалния начин на живот .

При замразен трансфер се прави допълнително проследяване, с цел организмът да се доведе до същите условия като в месеца на пункция.


Тест за бременност

Тестът за бременност се прави с кръвна проба след 14 дни , която се повтаря след 48 часа при положителен резултат . Целта е стойността му да се удвои за тези 48 часа. Има редица случаи, в които бременността се развива нормално и се стига до раждане на живо и здраво дете, дори и без дублирани показатели, но е важно лекарите да знаят и да се вземат необходимите мерки.


Въпросник за Инвитро

Изпратете своето запитване  Телефон за контакт:

  Обадете се сега 24/7
  +90 536 780 1245


  Телефон за контакт

  +359 885 820 022

  Станете представител

  Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

  Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

  Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

  !

  Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

  unimed sertifikat

  Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.