Лечение на коренови канали в Турция

ноември 17, 2023 by UniMed Turkey0
korenovo-lechenie-turciya-unimedturkey-3-1.jpg

 

Лечение на коренови канали Турция на достъпни цени

 

Ендодонтско лечение (кореново лечение) се налага при заболявания на зъбната пулпа и периодонциума. Те се развиват предимно като усложнения на нелекуван кариес и се диагностицират при клиничен преглед и след някои параклинични изследвания – например рентгенографиия и ЕОД-(електроодонтодиагностика).

 

Процеси, водещи до необходимост от кореновото лечение  

 

В резултат на нелекувания кариес, естествените зъбни структури са редуцирани значително. Възпалителният процес достига до пулпата, като микроорганизмите, техните ензими и токсини са най-честите причинители на заболяванията на пулпата и периодонциума (пулпити и периодонтити) .

Лечение на коренови канали без болкаСимптоми при проблемни коренови канали

Основните симптоми при пулпити и периодонтити са спонтанни, предимно нощни болки, и/или провокирани болки при хранене, при натиск върху зъба, както и дискомфорт. При напреднали форми на пулпит болката нараства, задълбочава и се превръща в пулсираща. Често пъти проблемните зъби могат да бъдат асимптомни и измененията в твърдите зъбни тъкани и прилежащата кост се установяват след рентгенография.

 

Преценката на зъболекаря за лечение на коренови канали

Зъболекарят преценява необходимостта от кореново лечение при клиничен преглед и след някои параклинични изследвания (рентгенографско изследване и ЕОД). Вземат се предвид субективните и обективните находки и оплаквания. Индикациите за кореново лечение, освен острите и хронични пулпити и периодонтити, могат да бъдат и травматични увреждания на пулпата – Pulpitis traumatica и Colisio pulpae (ятрогенно откриване на зъбната пулпа при почистване на кариес или препарация за коронка).

 

Последствия от непроведеното кореновото лечение

 

Зъб с непроведено кореново лечение, което е било необходимо или такъв с недобро лечение, е огнище на инфекция. Огнищните инфекции от зъбен произход могат да предизвикат и провокират заболявания на далеко стоящи органи и системи, например сърдечно-съдови и ревматологични заболявания, очни заболявания, ендокринни проблеми и нервни разстройства.

 

Лечение на коренови канали без болкаЛечение на коренови канали без болка

 

Съвременното ендодонтско лечение не е болезнено след поставяне на местна анестезия, което е рутинна практика при повечето стоматологични манипулации.

 

Процедури при лечение на коренови канали

Почистването на кореновите канали се осъществява механично и химично. Със специални ендодонтски инструменти (ръчни и машинни пили и разширители) механично се отстранява каналното съдържимо, почистват се и се оформят кореновите канали. Химичната обработка, т. нар. иригация представлява многократни промивки на кореноканалната система с медикаментозни средства и разтвори (иригиращи разтвори). Ефективността на иригиращите разтвори се повишава чрез активирането им с помощта на ултразвук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Станете представител

Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

!

Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

unimed sertifikat

Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.