Какви видове ринопластика познаваме?

октомври 25, 2023 by UniMed0
vidove-rinoplastika-unimedturkey-1200x800.jpg

Тайната на красивото и атрактивно лице се крие в баланса и симетрията. Красивият и правилен нос е една от основните предпоставки за хармонично и съразмерно лице, осигурявайки усещане за естетичен баланс. С помощта на квалифициран пластичен хирург в Турция, носът може да бъде променен и усъвършенстван, с което да се подсили естествената красота на пациента. Оперативните корекции на носа са сред най-често практикуваните пластични операции в съвремието ни. Известни са под наименованието – ринопластика.

Какви видове ринопластика познаваме?

Няколко са критериите, по които може да определим разновидностите на ринопластиката.

Според целта, която си поставя, пластиката на нос се дели на:

Септопластика

Функционална, или така наречената още „септопластика„. При нея се коригира септума, т.е. изкривената носна преграда, чието изкривяване причинява затруднено дишане.
Естетична ринопластика, която цели естетическо подобряване на визията на носа чрез пластична операция за корекцията му.
Според нуждите на отделните случаи различаваме:

Уголемяваща ринопластика

тя е предимно при т.нар. „азиатски носове“. Такива са носовете на афро-американците и азиатците, като в тези случаи се използва трансплантант – хрущял, взет от септума или ухото, или синтетичен имплант.

Редуцираща ринопластика

намаляват се някои от характеристиките на носа, чрез премахване на части от хрущялите и костите.

Според използваните по време на операцията техники – както споменахме, операцията на носа е много индивидуална и точните техники, които пластичният хирург ще използва по време на процедурата, ще изглеждат всеки път, в някаква степен различни, в зависимост от анатомията на пациента и желаните промени. Като цяло всяка от използаните техники от хирурга, ще попадне в някой от следните подходи:

Отворена ринопластика

При „отворената“ ринопластика се прави малък разрез под носния връх, между ноздрите. Този подход позволява на хирурга по-добър достъп до носните структури, с цел извайване на носа в желаната форма. Поради този увеличен достъп, пластичните хирурзи обикновено използват подхода на откритата ринопластика при пациенти, които се нуждаят от по-обширна хирургическа намеса. Получените белези са добре скрити в естествените контури на носа и са възможно най-незабележими.

Затворена ринопластика

При „затворената“ ринопластика се правят разрези във вътрешността на всяка ноздра. Този подход се използва най-често при пациенти, които се нуждаят от по-малки корекции на носните структури, за да постигнат желаните подобрения. Предимството на затворената ринопластика е, че няма видими белези след операцията. Този подход обаче, може да не е подходящ за по-обширни ринопластични процедури.

Цялостна ринопластика

Според обема на третираните части, пластиката на нос може да бъде цялостна или частична.

Цялостната ринопластика се състои в корекцията на всички анатомични елементи на носа и включва 4 основни етапа – коригиране на изкривената носна преграда, върха, гърба и костите на носа. След това се оценява получената ширина на основата на носа и при нужда се коригират и ноздрите.

Частична ринопластика

Обект на частичната ринопластика може да бъде всеки отделен елемент на носа.

Неоперативна ринопластика

Тя е един модерен и щадящ метод, който много квалифицирани хурурзи използват в своята работа. Прилага се в определени случаи, когато индивидуалните характеристики на пациента позволяват. При нея корекцията на носа се извършва чрез инжектирането на дермални филъри, осигурявайки подобрения, които продължават до една година. Въпреки че резултатите са временни, този нехирургичен подход може да бъде един чудесен начин пациентите да „изпробват” една нова визия, свързана с корекциите на носа, преди да се ангажират с постоянни промени, възможни със същинската хирургична намеса.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Станете представител

Да бъдете представител наUniMed Turkey е ангажимент и отговорност.

Нашата мисия е всеки ден да правим стъпки за създаване на един по-добър свят, давайки приоритет на здравето на хората

Ако желаете да се информирате за условията свържете се с нас

!

Your treatments will also be conducted at healthcare facilities with a Health Tourism Authorization Certificate.

unimed sertifikat

Copyright by UniMed Turkey . All rights reserved.